Blur-bassist Alex James waste 10 jaar lang zijn haar niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een nogal vreemde toegeving van Blur-bassist Alex James, die aan Living Magazine verklaarde 10 jaar lang zijn haar niet te hebben gewassen, tot met Halloween van dit jaar. "Mijn haar is niet echt iets waar ik mee bezig ben, verklaarde de muzikant. Tot voor kort toen mijn dochters mij een "Halloween-makeover" wilden geven en een ganse bus grijze haarlak in mijn haar spoten.

James zou onlangs wel zo'n 130 kilometers naar Londen hebben gereden om zijn haar te laten knippen, maar zou het nooit professioneel of thuis laten wassen. Volgens wetenschappers is het niet wassen van je haar zelfs gunstig voor je lokken omdat ze zo dikker en weeldiger worden.

Verder is de bassist natuurlijk actief in de indierockband "Blur". Die groep kwam in 2015 terug met "The Magic Whip" en bracht voor haar 25-jarig bestaan het album "Leisure" opnieuw uit.

James maakt wel vaker wenkbrauwfronsende uitspraken: onlangs zei hij dat indierock dood is, maar dat de "geest van de onafhankelijkheid" voortleeft in voedsel. Ook verklaarde hij dat Taylor Swift "groter is dan The Beatles". Wie ietwat over Blur weet, kent ook de rivaliteit met Oasis. Daar grapte James over dat hij hoopte op een Oasis-hereniging, zodat zij hun live zouden kunnen ondersteunen.

bron: Belga