Duivels bekampen Nederland “voor de eer van ons land”

De Rode Duivels hechten veel belang aan de oefenwedstrijd van morgen tegen Oranje. Hoewel die derby erg leeft, blijft de kwalificatiematch tegen Estland het belangrijkst.

Een wedstrijd tegen Nederland heeft altijd iets meer, dat bleek ook op de persconferentie van de Rode Duivels voor de training gisteren. Na die oefenwedstrijd wacht zondag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. “Die wedstrijd is belangrijker”, zei Youri Tielemans. “Daar staan punten op het spel. Maar ik begrijp ook wel dat wedstrijden tegen Nederland nooit vriendschappelijk zijn. We spelen voor de eer van het land”, ging hij verder. “Nederland heeft momenteel misschien een mindere generatie, maar het blijft een groot land. We mogen hen dus zeker niet gaan onderschatten.”

Tielemans hoopt op zijn eerste speelminuten bij de nationale ploeg. “De vermoeidheid is wel degelijk aanwezig”, bekende hij. “Maar ik wil altijd spelen. Ik ben blij met mijn selectie en kan nog veel leren, maar ik heb mijn plaats hier. Ik hoop dan ook op mijn eerste cap.”

Gent-verdediger Thomas Foket speelde ook nog niet bij de Duivels. Het is dan ook zijn eerste selectie. Net zoals AA Gent speelt bondscoach Roberto Martinez geregeld met drie achteraan. “Dat zal ongetwijfeld één van de redenen zijn dat ik erbij ben. Dat systeem ligt mij. Je kan hoog druk zetten en aanvallend spelen”, klonk het.

“Ook Wallonië houdt van de derby’s met Nederland”, voegde Axel Witsel eraan toe. “Maar we mogen ondertussen de partij met Estland niet uit het oog verliezen.”