Olga op recordjacht in ‘Slimste Mens’

Foto VIER

Op negentienjarige leeftijd kan Olga Leyers vanavond al een plekje versieren in de Vlaamse tv-geschiedenis. Als jongste deelnemer ooit probeert ze haar elfde deelname aan de ‘De Slimste Mens ter Wereld’ te overleven.

Wie dacht dat de passage van Olga Leyers (foto) in de populaire VIER-quiz van korte duur zou zijn, weet intussen wel beter. Tien keer kon de spring-in-’t-veld de voorbije weken al opgelucht ademhalen. Daarvan trok ze zeven keer aan het langste eind en moest het finalespel er slechts drie keer aan te pas komen.

Olga Leyers in de studio van de 'Slimste Mens ter Wereld', naast Axel Daeseleire en Tomas De Soete. - Foto VIER
Olga Leyers in de studio van de ‘Slimste Mens ter Wereld’, naast Axel Daeseleire en Tomas De Soete. – Foto VIER

Elfde deelname is vervloekt

Om het absolute record op haar naam te schrijven, moet Leyers wel de maat nemen van ‘De Zevende Dag’-presentatrice Ihsane Chioua Lekhli en zanger Kris Wauters, die vanavond debuteert. Of toch tenminste van één van deze twee. Chioua Lekhli bleek vorige week in elk geval een te duchten concurrente.

Dat de elfde deelname enigszins vervloekt is, bleek al meermaals. Enkel presentator Gert Verhulst slaagde er tot dusver in om elf opeenvolgende afleveringen tot een goed einde te brengen. Hij kon in 2014 evenwel geen twaalfde keer terugkomen, omdat de finaleweken toen begonnen. Andere kleppers zoals presentator Tom Waes en de journalisten Lieven Verstraete, Freek Braeckman en Linda De Win gingen bij hun elfde beurt tenonder.

Nieuwe chouchou

Of het Olga beter vergaat dan haar voorgangers, moet vanavond blijken. Maar ook als de Antwerpse verliest en in een later stadium naast de eindoverwinning zou grijpen, is één zaak nu al zeker: de jongste dochter van zanger Jan Leyers is een ware hype. Met haar beauty, brains en een flinke portie humor heeft ze zichzelf in een mum van tijd gebombardeerd tot de nieuwe chouchou van Vlaanderen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.