Dit zijn de beste restaurants van België

Traditiegetrouw publiceert Gault&Millau elk jaar een culinaire gids. De editie van 2017 bevat weinig verrassingen. Hof Van Cleve is opnieuw het beste restaurant in Vlaanderen.

Topchef Peter Goossens zal de komende dagen met een brede glimlach rondlopen. Voor het zesde jaar op rij is zijn restaurant Hof Van Cleve gekroond tot het beste restaurant in Vlaanderen, met een score van 19,5 op 20. Alleen Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe doet het even goed. Hertog Jan uit Zedelgem klimt verder naar de gastronomische top en ziet zijn score met 0,5 punt stijgen naar 19. Comme Chez Soi uit Brussel blijft stabiel op 18,5. Ook The Jane, van Sergio Herman en Nick Bril, sluipt met een score van 17 steeds dichter.

Chef van het Jaar

Tim Boury van het restaurant Boury uit Roeselare gaat aan de haal met de titel van ‘Chef van het Jaar’. In 2014 was hij al ‘Jonge Chef van het Jaar’ en sindsdien is hij sterk blijven evolueren. “Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden”, stelt redactiedirecteur Philippe Limbourg. “Hij ontplooit zijn talent in een uitzonderlijk kader, geholpen door een sterk, efficiënt team in de keuken en de zaal”.

Katrijn Libbrecht van de Slagmolen in Opglabbeek mag zich ‘Gastvrouw van het Jaar’ noemen, terwijl Bart Lamon van Château du Mylord in Ellezelles de ‘Sommelier van het Jaar’ is. Vrijmoed in Gent zou dan weer het ‘Dessert van het Jaar’ serveren. De ‘Wijnkaart van het Jaar’ vind je bij Lemonnier in Lavaux-Saint-Anne. Nieuw dit jaar is de ‘Bierkaart van het Jaar’. Die ging naar restaurant ‘t Hommelhof in Watou.

Infografiek Metro
Infografiek Metro