Weerbericht – Regen, rukwinden en nachtvorst

Weerbericht - Regen

Zondag wordt het wisselvallig en is het doorgaans zwaarbewolkt met buien. In het noorden en het westen vallen er veel buien en regent het lokaal ook langere tijd aan een stuk. In het oosten en zuiden van het land vallen er nu en dan buien. Een donderslag is niet uitgesloten aan de kust. De maxima liggen tussen 3 of 4 graden in Hoog-België en 9 graden vlak aan zee. De wind waait in het binnenland matig uit westelijke richtingen met rukwinden tot rond 50 km/u. Aan zee waait er een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind met rukwinden tot 60km/u, zo meldt het KMI. Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag blijft het wisselvallig met kans op buien. Vooral in de kuststreek vallen er waarschijnlijk nog veel buien en is ook een donderslag niet uitgesloten. In de Ardennen krijgen later in de nacht de eventuele buien opnieuw een winters karakter. Het koelt af tussen 0 of -1 graad ten zuiden van Samber en Maas en 5 graden aan de kust. De wind waait eerst matig uit het westen, later zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.
Maandag zijn er aan zee al vanaf de ochtend buien mogelijk. Later op de dag kunnen er overal buien ontstaan en in de Ardennen zijn dat winterse buien. De maxima liggen rond 6 graden in het centrum, bedragen amper 1 tot 2 graden in Hoog-België met daar kans op gladheid. Er staat een zwakke tot matige noordnoordoostenwind.
De nacht van maandag op dinsdag verloopt grotendeels droog met vooral aan zee nog buien. Het wordt een koude nacht met algemene nachtvorst in het binnenland en kans op lokaal gladde plekken op de weg. Dinsdag starten we droog landinwaarts met algemene nachtvorst en kans op gladde plekken op de weg. Overdag is het licht wisselvallig met vooral aan zee en in de Ardennen nog enkele buien, in Hoog-België nog met winters karakter. De maxima liggen rond 6 graden in het centrum. Van woensdag tot in het weekend is het wisselvallig en vaak nat. Het wordt dan wel zachter.
Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

bron: Belga