WB baanwielrennen Glasgow - Lotte Kopecky tweede in omnium

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lotte Kopecky is zondag tweede geworden in het omnium op de wereldbekermeeting in Glasgow. Ze behaalde 120 punten, één minder dan de Britse winnares Emily Kay. De Wit-Russische Tatsiana Sharakova werd derde met 119 punten. In het vernieuwde omnium, slechts vier onderdelen en verreden op één dag, werd Kopecky tweede in de scratch, zesde in de temporace, won ze de afvalling en werd ze derde in de afsluitende puntenkoers.

Kaat Van der Meulen, nog niet volledig hersteld van de valpartij zaterdagavond in de ploegkoers met Kopecky, werd achttiende in de scratch. De zege ging naar de Française Elise Delzenne.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw werden in de afsluitende ploegkoers derde met 400 punten. Het Spaanse team, met Sebastian Mora Vedri en Albert Barcelo Torres, pakte de overwinning, voor de Australiërs Callum Scotson en Cameron Meyer.

Glasgow was de eerste van vier wereldbekers. Volgende week trekken de renners naar het Nederlandse Apeldoorn, in 2017 staan Cali in Colombia (17-19 februari) en Los Angeles (25 en 26 februari) op de kalender.

.

bron: Belga