Superprestige Ruddervoorde - Van Aert legt schuld bij zichzelf

door
Belga
Leestijd 2 min.

Door een fietswissel in de zevende ronde zag Wout van Aert rivaal Mathieu van der Poel wegrijden in de derde manche van het seizoen in de Superprestige veldrijden. "Stom", blikte de kopman van Crelan-Vastgoedservice terug op die beslissing. "Ik verlies er te veel tijd." "Ik had niet gedacht dat die fietswissel me zoveel tijd zou kosten", zei hij. "Ik had dat niet mogen doen. Daarna probeerde ik nog wel om terug te komen op Mathieu, maar hij was net iets sterker vandaag. Hij is de verdiende winnaar, op die hellingen was hij net iets meer flitsend dan mij, dat moet je kunnen toegeven."

Van Aert was nooit echt ver verwijderd van de Nederlander, maar hij raakte niet meer bij Van der Poel, ondanks verschillende foutjes van de Nederlander. "Ik probeerde wel, maar het lukte gewoonweg niet." En op het eind kreeg hij ook nog eens af te rekenen met pech, andermaal zijn ketting, wat hem eerder op het seizoen ook al een paar keer parten speelde. "Het is niet hetzelfde probleem", stelde hij. "Ik bleef met mijn pedaal achter een veiligheidszakje aan een paaltje hangen en daardoor trek ik mijn ketting tussen het kader en het tandblad. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren, het ging niet om een technische fout, helemaal niet. Zonder die pech verlies ik trouwens ook van Mathieu, ik slaagde er gewoon niet in om dichterbij te komen. Mentaal had ik de klik al gemaakt dat ik voor een tweede plaats reed."

Van Aert vliegt maandag trouwens met vriendin Sarah naar Spanje voor een trainingsstage. "Het zal me deugd doen na toch al een druk seizoen", zei hij. "Ik kan er rustig trainen, bij warme temperaturen, en hoef er alleen maar aan cross te denken. Zaterdag keer ik dan terug naar België, zondag rijd ik in Gavere. De Jaarmarktcross in Niel laat ik aan me voorbij gaan (net zoals Van der Poel, nvdr.)."

bron: Belga