Superprestige Ruddervoorde - Laurens Sweeck kan leven met derde derde plaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

Laurens Sweeck, eerder derde in Gieten en Zonhoven, was ook zondag in Ruddervoorde de beste na het heersende duo Van der Poel-Van Aert. "Ik kan leven met die derde stek", aldus de renner uit Schriek. "Mathieu en Wout trokken in het begin al stevig door. Er viel weinig tegen te beginnen. Even kwam ik dichter, maar dat was vooral omdat ze vooraan naar elkaar keken. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik voor plaats drie zou rijden en daar heb ik me dan ook op gefocust."

Dus behoudt Sweeck ook zijn derde plaats in het klassement van de Superprestige. Hij telt 39 punten, zes minder dan leider Van der Poel. "Ik hoop dat ik die plaats kan verdedigen, maar het seizoen is nog lang. Ik ben blij dat ik hier na zo'n zware cross, nog als derde sta."

Kevin Pauwels, vorig jaar winnaar, moest deze keer vrede nemen met een vierde stek. "Ik was gewoon niet zo sterk als vorig jaar. Ik had wel een redelijke dag, maar geen superdag. De laatste drie crossen gaat het wel beter met me. Sinds het Europees kampioenschap in Pontchâteau gaat het conditioneel de goede kant uit."

In tegenstelling tot Sweeck, Van Aert en Van der Poel start Pauwels vrijdag wel in de Jaarmarktcross in Niel, waar hij zichzelf kan opvolgen.

.

bron: Belga