Race Witte Huis - Trump bezoekt elf staten, Clinton vijf in laatste twee campagnedagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op twee dagen van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn kandidaten Hillary Clinton en Donald Trump zondag nog van plan campagne te voeren in verschillende strijdstaten.

De Republikeinse kandidaat heeft zondag nog een hectisch programma met bezoeken aan Iowa, Minnesota, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania en Virginia. Maandag staan er nog campagnebijeenkomsten gepland in vijf andere staten.

Clinton voert zondag campagne in Clevaland, Ohio, samen met basketbalster LeBron James van de Cleveland Cavaliers. Ook doet ze zondag New Hampshire aan.

Maandag staan North Carolina, Michigan en Pennsylvania op het programma, waar ze samen met president Barack Obama zal aantreden, first lady Michelle Obama, haar man en oud-president Bill Clinton, en dochter Chelsea Clinton.

Recente peilingen tonen aan dat Clinton op kop ligt. Op een bijeenkomst zaterdag in Reno, Nevada, klaagde Trump dat hij signalen zag van kiesfraude. Hij beweerde dat latino-kiezers die Clinton steunen met bussen werden aangevoerd en dat ze mochten stemmen tot na het moment dat "early voting" of vroeg stemmen toegelaten was in de staat.

bron: Belga