Primera Division - Lionel Messi scoort 500e doelpunt voor Barcelona

Lionel Messi heeft zondag zijn vijfhonderdste doelpunt gescoord voor FC Barcelona. In de 1-2 zege bij Sevilla nam de Argentijnse sterspeler twee minuten voor rust de 1-1 voor zijn rekening. Zijn Uruguayaanse spitsbroeder Luis Suarez legde in de 61e minuut de eindstand vast, op assist van Messi. Barcelona berekende dat de 29-jarige Messi 500 keer de netten deed trillen voor de Catalaanse club: 469 keer in officiële wedstrijden en 31 keer in oefenwedstrijden. Messi debuteerde in 2004 in de hoofdmacht van Barcelona. Op zijn eerste competitietreffer was het tot mei 2005 wachten. In 2014 brak Messi al het record van Paulino Alcantara, die van 1912 tot 1927 369 goals maakte voor Barcelona.

Dankzij de zege blijft Barcelona in het zog van Real Madrid, dat zondag Leganes met 3-0 versloeg. Na elf speeldagen heeft de landskampioen twee punten goed te maken op de Koninklijke. Villarreal is op vijf punten derde.