Politie zoekt getuigen van ongeval met dubbel vluchtmisdrijf in Gent

In Gent hebben dinsdag de bestuurders van twee voertuigen vluchtmisdrijf gepleegd, nadat ze betrokken waren bij een ongeval aan de Sint-Lievenslaan. Dat meldt de politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, die deze middag een opsporingsbericht hebben verspreid. Het ongeval gebeurde dinsdag 1 november om 5 uur ’s morgens aan de Sint-Lievenslaan, ter hoogte van de oversteekplaats in de richting van de Sint-Lieventunnel.

“Twee slachtoffers staken over op de Sint-Lievenslaan komende van Ter Platen op de oversteekplaats. Op het moment dat zij de rijbaan overstaken, werden zij rakelings gepasseerd door een donkere BMW. De BMW parkeerde zich aan de overzijde van de rijbaan en drie personen stapten uit het voertuig in richting van slachtoffers. Een slachtoffer liep hierop terug achteruit de rijbaan op en werd aangereden ongeveer in het midden van de rijbaan door een ander onbekend voertuig”, melden politie en parket.

De beide voertuigen reden daarna weg. Het eerste voertuig is een donkere BMW, model E 60 reeks 5, bouwjaar tussen 2003 en 2010. De nummerplaat begint mogelijk met BIH. Drie mannen van vreemde afkomst zaten in de BMW, zegt de politie. Het tweede voertuig is een klein model en grijs.

De politie vraagt de inzittenden van beide voertuigen om zich kenbaar te maken. Wie meer informatie heeft over het ongeval, kan contact opnemen met de speurders via het nummer 0800/30.300 en via opsporingen@police.belgium.eu

bron: Belga