Ook maandag nog hinder te verwachten bij De Lijn in Vlaams-Brabant

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het busverkeer van De Lijn in Vlaams-Brabant kan ook morgen nog verstoord zijn. De openbaarvervoermaatschappij verwacht dat ongeveer een op de vijf bussen niet zal uitrijden, met de grootste hinder in de zuidelijke rand van Brussel en het Pajottenland, zo meldt De Lijn vandaag. Aanleiding is een actie van de christelijke vakbond ACV om het tekort aan technici in de onderhoudscentra aan te klagen. De bonden ACOD en ACLVB sloten zich bij de actie aan in de onderhoudscentra, maar riepen hun chauffeurs niet op om ook te staken.

Vrijdag reed al ongeveer een op de vijf bussen in Vlaams-Brabant niet uit. Het personeel van de technische diensten besliste dan om ook maandag te staken. "De chauffeurs laten wij de keuze om dan al dan niet mee te doen", zei ACV-vakbondssecretaris Geert Witterzeel vrijdag.

"Voorlopig ziet het er naar uit dat ongeveer acht op de tien bussen zullen uitrijden. De grootste hinder wordt verwacht in de zuidelijke rand van Brussel en het Pajottenland", stelt De Lijn vandaag. "In het Hageland en de Druivenstreek zou de impact van de actie beperkt blijven."

Reizigers kunnen vanaf 6.15 uur op de website van De Lijn (www.delijn.be) zien welke bussen wel of niet rijden.

bron: Belga