Boek over 125 jaar Club Brugge voorgesteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Jan Breydelstadion is vanmiddag het boek "De Club: 125 verhalen over het Clubgevoel" voorgesteld. Naar aanleiding van de 125e verjaardag van Club Brugge bundelde Sven Vantomme (34) een unieke reeks verhalen, gesprekken en brieven over blauw-zwart. Het nieuwe boek van ruim 300 pagina's is geen encyclopedisch overzicht van de geschiedenis van Club Brugge. Door middel van getuigenissen uit alle periodes en alle geledingen van de club probeert Sven Vantomme het Clubgevoel te vatten. Dat doet hij in de eerste plaats door zijn eigen ervaringen als Clubsupporter neer te schrijven.

Alle belangrijke spelers uit de geschiedenis van Club Brugge komen aan bod in het boek. Aan elf iconen, zoals Jan Ceulemans en Raoul Lambert, richtte Vantomme brieven vanuit zijn positie als supporter. De rest van het boek bestaat uit kortere impressies, die allemaal voortvloeien uit gesprekken met medewerkers, vrijwilligers, supporters en ex-spelers. Die gesprekken leverden heel wat verhalen en anekdotes op.

Op 13 november viert Club Brugge zijn 125e verjaardag. De wedstrijd tegen Racing Genk staat vanmiddag in het teken van dat jubileum. Op de shirts wordt verwezen naar de 14 landstitels, 11 bekers en 14 supercups van blauw-zwart. Het boek over 125 jaar Club Brugge ligt vanaf 14 november in de winkels.

bron: Belga