32ste Night of the Proms afgetrapt in volgepakt Sportpaleis

32ste Night of the Proms afgetrapt in volgepakt Sportpaleis

In Antwerpen is zaterdagavond de 32ste editie van Night of the Proms in première gegaan. Natasha Bedingfield, Tom Chaplin (Keane), Gabriel Rios en Laura Tesoro trokken de lijn door van de verjongingskuur die de concertreeks sinds enkele jaren ondergaat, terwijl het oudere publiek ingepakt werd door funkqueen Chaka Khan, ouwe getrouwe John Miles en de klassieke intermezzo’s van orkest Il Novecento en koor Fine Fleur. Een uitverkocht Sportpaleis kreeg zaterdag niet alleen de beproefde afwisseling van klassieke muziek en pop voorgeschoteld, gaande van stukjes Bizet en Tchaikovsky enerzijds tot Keane’s “Somewhere only we know” en “Gold” van een bijzonder goed bij stem zijnde Gabriel Rios anderzijds. Beide genres werden door het klassieke Amerikaanse strijkerstrio Time for Three ook vakkundig door elkaar geklutst, getuige hun instrumentale versie van Britney Spears’ “Toxic” en de door Laura Tesoro ondersteunde Justin Bieber-oorwurm “Sorry”. Ook de door Il Novecento gebrachte intro van de bejubelde televisieserie Game of Thrones bleek op dat vlak een schot in de roos. Tussendoor kregen overleden legendes David Bowie en Prince nog een eerbetoon, net als de slachtoffers van de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan van net geen jaar geleden.
Voor een echt uitbundige Proms-sfeer was het tijdens de première wachten op publiekslieveling John Miles, die met zijn “Music” een acht nummers durende medley aftrapte waarbij alle gastartiesten nog eens aan bod kwamen. Een organisatorisch huzarenstukje dat vlekkeloos verliep op enkele kleine mankementjes na, zoals Chaka Khan die in volle divastijl even haar microfoon vergat.
Night of the Proms doet volgende week nog twee keer het Sportpaleis aan, op 10 en 11 november, en is vervolgens op zaterdag 12 november ook voor het eerst in de Ethias Arena in Hasselt te zien. Voor die avonden zijn er wel nog tickets.

bron: Belga