Van der Poel laat geen steek vallen

Van der Poel boekt zijn derde zege op rij in de Superprestige
BELGA / D. STOCKMAN

Mathieu van der Poel blijft voorlopig foutloos in de Superprestige. Na zijn overwinningen in Zonhoven en Gieten bleek de Nederlander ook in Ruddervoorde te sterk voor Wout van Aert, die eens te meer tweede werd.

De twee tenoren lieten zaterdag nog de Waaslandcross in Sint-Niklaas aan zich voorbijgaan, waar ze Tom Meeusen zo de kans gaven om zijn eerste zege van het seizoen te vieren.

In Ruddervoorde vochten Van der Poel en Van Aert daags nadien voor de zoveelste keer een tweestrijd uit. Net als in de vorige Superprestigemanches draaide het duel uit in het voordeel van de Nederlander, terwijl Laurens Sweeck als ‘best of the rest’ opnieuw derde werd.

Offday

Van der Poel nam zo revanche voor zijn offday in de Koppenbergcross, toen hij niet in het stuk voorkwam en pas als vijftiende over de streep reed. «Dat was echt balen», geeft de Nederlander grif toe. «Maar ik heb nooit gepanikeerd. Ik heb de voorbije week veel geslapen en gerust en dat heeft me deugd gedaan, ook al ben ik nog niet echt op topniveau.»

Hete adem

Van der Poel staat na zijn drie zeges op rij logischerwijze aan de leiding in de tussenstand van de Superprestige, al voelt hij de hete adem van Van Aert. Omdat de wereldkampioen de schade telkens wist te beperken, bedraagt zijn achterstand slechts drie punten.

Met nog vijf manches te gaan is Van der Poel dus lang nog niet zeker van de eindzege. Volgende week al volgt een nieuwe krachtmeting in Gavere. «Daar kijk ik enorm naar uit», zegt Van der Poel, die in tegenstelling tot zijn Belgische rivaal niet naar Spanje trekt. «Ik bereid me rustig thuis voor.»