Nieuwe burgemeester van Hasselt legt eed af bij gouverneur

Nieuwe burgemeester van Hasselt legt eed af bij gouverneur

Nadja Vananroye (CD&V) heeft deze namiddag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Hasselt. Ze deed dat in de ambtswoning van de Limburgse gouverneur Herman Reynders. In haar dankwoord zei Vananroye dat het een hele eer is om voor de Hasselaren en de bezoekers van de stad te mogen zorgen. Nadja Vananroye werd aangeduid als nieuwe burgemeester na het ontslag van Hilde Claes. Om administratieve redenen had het heel wat voeten in de aarde om Vananroye officieel het ambt te laten opnemen. Vandaag kon dan toch de officiële plechtigheid met de eedaflegging plaatsvinden.

In zijn welkomstwoord gaf gouverneur Herman Reynders, vroeger zelf nog burgemeester van Hasselt, enkele raadgevingen mee. “Weet dat de verwachtingen hooggespannen zijn”, aldus Reynders. “Niet alleen in Hasselt, maar ook in de rest van Limburg zal verwacht worden dat u als burgemeester van de grootste stad, de ‘lead’ neemt om heel wat te realiseren.”

Na het afleggen van de eed, beperkt tot één zinnetje, sprak de nieuwe burgemeester een kort dankwoord uit. Haar partijgenoten in het schepencollege, CD&V-voorzitter Wouter Beke en haar “politieke voorbeeld” Vlaams minister Jo Vandeurzen (die allen aanwezig waren), werden als eersten vernoemd. Een woord van dank was er ook voor de instanties waar Vananroye bestuurder was (OCMW Hasselt en het Jessa Ziekenhuis), voor haar man Karel en de aanwezige familieleden.

“Ik ben heel fier hier vandaag te mogen staan”, zei Nadja Vananroye tot slot. “Het is een grote eer om voor de Hasselaren, en bij uitbreiding ook de bezoekers van onze stad, te mogen zorgen.”

De eerste opdracht van de nieuwe burgemeester was het verwelkomen van Sinterklaas bij zijn officiële intrede in Hasselt.

bron: Belga