Nachtvorst doet volgende week zijn intrede

Nachtvorst doet volgende week zijn intrede

Het wordt deze namiddag wisselend bewolkt met soms brede opklaringen maar ook kans op enkele buien, voornamelijk in het noorden van het land en richting de kust. Het is fris met maxima van 5 graden in Hoog-België en 11 graden in Vlaanderen. De wind waait in het binnenland zwak tot matig uit westelijke richtingen. Aan zee wordt de wind vrij krachtig uit het noordwesten met rukwinden tot 50 kilometer per uur. Dat meldt het KMI. Tegen de avond wordt het wisselvallig en trekt een reeks buien vanaf de kust richting Ardennen. Later in de nacht komen er in de meeste regio’s lange droge perioden met brede opklaringen. In het noorden en het noordwesten vallen er nog geregeld Noordzeebuien. Het koelt af tot rond 0 graden in de Ardennen en 7 graden aan de kust.

Ook morgen wordt het wisselvallig en is het doorgaans zwaarbewolkt met buien. De maxima liggen tussen 2 graden in Hoog-België en 10 graden aan zee. Het blijft ’s avonds en ’s nachts wisselvallig met kans op buien, vooral in de kuststreek, waar ook een donderslag niet is uitgesloten. In de Ardennen krijgen later in de nacht de eventuele buien een winters karakter. Het koelt af tussen 0 of -1 graad ten zuiden van Samber en Maas en 5 graden aan de kust.

Komende week doet de herfst zijn intrede in ons land. Maandag zijn er aan zee vanaf de ochtend buien mogelijk. Later op de dag kunnen er overal buien ontstaan en in de Ardennen zijn dat winterse buien. Maxima rond 6 graden in het centrum en amper 1 à 2 graden in Hoog-België met daar kans op gladheid. ’s Nachts blijft het grotendeels droog, maar wordt het koud met algemene nachtvorst in het binnenland.

Dinsdag start droog met algemene nachtvorst. Overdag is het licht wisselvallig met vooral aan zee en in de Ardennen nog enkele buien, in Hoog-België nog met winters karakter. Maxima rond 6 graden in het centrum. Van woensdag tot in het weekend is het wisselvallig en vaak nat. Het wordt wel zachter met woensdag maxima rond 7 graden, donderdag en vrijdag rond 9 graden en tijdens het weekend opnieuw waarden boven 10 graden.

bron: Belga