Jupiler Pro League - Eupen verslaat STVV in doelpuntenrijk duel

Eupen heeft zaterdag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League Sint-Truiden met 4-2 verslagen. De Panda's stonden bij de rust nog 0-2 achter maar keerde de situatie na de pauze helemaal om. Lokeren en KV Mechelen hielden het bij een 0-0 gelijkspel. STVV begon het best aan de partij op de Kehrweg. Geklungel in de thuisdefensie schotelde Kevin Koubemba (17.) zijn eerste treffer in dienst van STVV voor. Mamadou Sylla (51. en 62.) en Jean Thierry Lazare Amani (57.) bogen met drie heerlijke afstandschoten op elf minuten tijd de 0-1 achterstand in een 3-1 voorsprong om. Yohan Boli (83.) scoorde in het slot nog tegen, maar Onyekuru legde vijf minuten in blessuretijd de eindstand vast op 4-2. Eupen klimt door de zege naar de elfde stek, STVV blijft voorlaatste. Mechelen, tiende, en Lokeren, dertiende, schoten met hun punt weinig op.

Vrijdag al behield Kortrijk zijn ongeslagen thuisstatus met een 2-1 zege tegen Charleroi. Zaterdag (om 18u00) verstevigde Zulte Waregem zijn leidersplaats met een 1-2 overwinning bij Westerlo.

Zondag worden de toppers Club Brugge-Racing Genk (om 14u30) en Anderlecht-Oostende (18u00) afgewerkt. De speeldag eindigt met de Oost-Vlaamse derby tussen AA Gent en Waasland-Beveren en de Waalse clash tussen Standard en Moeskroen (beiden om 20u00).