Mario geeft Wii U laatste likje verf

Drie jaar na zijn lancering lijkt de Wii U definitief begraven. Maar Mario komt de Nintendo-console nog een allerlaatste keer wat kleur geven.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Nintendo houdt van schilderen. Na ‘Super Mario Sunshine' op GameCube en recenter ‘Kirby and the Rainbow Curse' op Wii U, krijgt je woonkamer nu een nieuw likje verf met ‘Paper Mario: Color Splash'. In dit avontuur krijgt de beroemde loodgieter af te rekenen met kleurendieven. Zijn missie: de wereld weer kleur geven.

Net als alle games uit de ‘Paper Mario' reeks is ‘Color Splash' een hoogstoriginele RPG. Met decors uit papier en 2D-personages die rondlopen in een 3D-wereld. Het duurt even voor je de gameplay onder de knie hebt, maar de art direction is echt geslaagd.

En ook de gevechten zijn vrij vernieuwend. Dat gebeurt op de GamePad, met een systeem van kaarten die je moet verzamelen en inkleuren. Zodra de kaart gevalideerd is, moet je de juiste aanval inzetten om je vijanden te verslaan. Een beetje onwennig in het begin, maar het wordt al snel heel leuk.

‘Paper Mario: Color Splash' is een lang, charmant en spannend avontuur met een flinke dosis humor. Een must voor alle fans!

(tw)