“Wedstrijd tegen Nederland nooit echt vriendschappelijk”

Wedstrijd tegen Nederland nooit echt vriendschappelijk

Vooraleer Estland te treffen op zondag 13 november spelen de Duivels volgende week woensdag eerst nog vriendschappelijk in Amsterdam tegen Nederland. “Ik begrijp dat die partij niet echt als een vriendschappelijke interland kan worden beschouwd”, glimlachte Martinez. “Al sinds ik aangesteld ben, krijg ik over deze wedstrijd vragen van supporters”, begreep Martinez het belang van de partij tegen Nederland. “Rivaliteit is belangrijk in het voetbal en we gaan deze wedstrijd dan ook tot in de puntjes voorbereiden. We willen na de nederlaag tegen Spanje ditmaal ook vriendschappelijk winnen van een tegenstander van formaat.”

Youri Tielemans werd door Martinez ook opnieuw bij de selectie genomen. In oktober kwam Tielemans, na het afhaken van Mousa Dembélé en Radja Nainggolan, ook al bij de groep. “Hij heeft zijn kans toen met beide handen gegrepen. Ik heb een heel volwassen speler gezien, die verschillende rollen aankan op verschillende momenten en die op dit moment een volwaardig lid is van onze groep.”

Martinez kwam ook nog even terug op de doelmannen in zijn selectie. Terwijl Thibaut Courtois niet ter discussie staat bij Chelsea, verloren zijn doublures Simon Mignolet (bij Liverpool) en Matz Sels (bij Newcastle) hun plaats. “Mignolet heeft nog in de beker gespeeld en is mentaal sterk genoeg om zijn plaats terug te winnen. Of ik Koen Casteels ook overweeg? Zeker, we houden hem in de gaten. Maar hij moet nog even wachten op zijn kans.”

bron: Belga