Radja Nainggolan gepasseerd: "Hij is nog niet helemaal fit"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Radja Nainggolan en Nicolas Lombaerts zijn de twee grote afwezigen in de selectie van Roberto Martinez voor de ontmoetingen met Nederland (woensdag 9 november, vriendschappelijk) en Estland (zondag 13 november, WK-kwalificatie). AA Gent-verdediger Thomas Foket viert zijn eerste selectie. De afwezigheid van Radja Nainggolan zal ongetwijfeld de gemoederen doen beroeren in de aanloop naar de wedstrijd tegen Nederland. In oktober moest Nainggolan door een blessure nog afhaken voor de interlands tegen Bosnië en Gibraltar, om enkele dagen later wel te spelen in een beloftenwedstrijd met zijn club, AS Roma. Martinez wilde echter van geen polemiek weten. "Nainggolan is nog niet helemaal fit. Hij heeft gisteren goed gespeeld, maar ik wil hem toch nog even tijd geven."

"Nainggolan zit ook in een andere situatie dan Vincent Kompany", ging Martinez verder. "Op bepaalde plaatsen is de concurrentie nu eenmaal groter dan op andere plaatsen. Ik hoop bij mijn volgende selectie Nainggolan opnieuw te kunnen selecteren. Hij heeft in verleden al meer dan eens zijn kwaliteiten getoond."

Ook Lombaerts werd gepasseerd door Martinez, maar dat had een andere reden. "Nicolas is er nu niet bij, omdat we genoeg ervaring in de groep hebben. Maar ik weet wat hij kan brengen."

"Thomas Foket is een zeer interessante speler", legde Martinez zijn keuze voor de rechtsachter van de Buffalo's uit. "Ik was aangenaam verrast door zijn wedstrijd van gisteren in de Europa League. Hij heeft veel potentieel, maar zit nog ver van zijn maximum af. Hij krijgt de kans om kennis te maken met de groep en zijn niveau op te trekken. Zijn profiel is verschillend aan dat van Meunier, maar past toch bij onze manier van spelen."

Ook Luis Pedro Cavanda vierde zijn terugkeer als Rode Duivel na twee caps onder Marc Wilmots. "Hij speelt in een sterke ploeg en kan op verschillende posities in de verdediging uit de voeten", vertelde Martinez. "Door het forfait van enkele jongens was dit het ideale moment om hem op te roepen."

bron: Belga