Jupiler Pro League - KV Kortrijk verstevigt thuisreputatie en verslaat Charleroi met 2-1

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Kortrijk heeft vrijdag in de openingswedstrijd van de 14e speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen Charleroi. Dankzij treffers van Idriss Saadi (61.) en Idir Ouadi (82.) kwamen de Kerels 2-0 voor. In de slotminuut legde David Pollet (90.+4) de 2-1 eindstand vast in het Guldensporenstadion. Na een eerste helft met nauwelijks doelkansen lukte Idriss Saadi de openingstreffer iets voorbij het uur. Op een knappe verre bal van Xavier Mercier dook hij in de rug van de Charleroi-verdediging om vervolgens beheerst het leer over Nicolas Penneteau in doel te leggen. De Karolo's reageerden met een poging van David Pollet, maar Thomas Kaminski bracht redding.

Saaidi kreeg een kwartier voor affluiten een dot van een kans om zijn tweede van de avond te scoren, maar hij knalde naast. Even later was Idir Ouadi koelbloediger. Penneteau had geen verhaal tegen zijn schuiver: 2-0. De treffer van Pollet in de laatste minuut van de blessuretijd was enkel belangrijk voor de statistieken. KV Kortrijk blijft zo in eigen huis ongeslagen.

In de stand klimmen de Kortrijkzanen naar de zesde plaats met 23 punten, dat zijn er evenveel als nummer vijf Club Brugge. Met één punt meer is Charleroi gedeeld tweede.

bron: Belga