Griekse politie valt Standard-supporters aan, Venanzi "rekent op gerechtigheid"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Griekse politie heeft in Athene tijdens de Europa League-ontmoeting tussen Panatinaikos en Standard (0-3) Standard-supporters aangevallen. Standard-voorzitter Bruno Venanzi kondigde op Twitter aan dat hij "alle legale middelen wil gebruiken om gerechtigheid te verkrijgen". De Standard-fans werden gisterenavond uitgedaagd door Griekse supporters met een Standard-vlag. De Luikse aanhangers die hierop reageerden, werden tot twee maal toe hardhandig aangepakt door de Griekse politie tijdens de rust van de wedstrijd. Venanzi en een verantwoordelijke van de UEFA slaagden er uiteindelijk in tot kalmte aan te manen.

Venanzi wil het hier alvast niet bij laten. "Het gedrag van de ordetroepen was ontoelaatbaar", postte hij op Twitter. "Ik zal met alle mogelijke legalen middelen proberen gerechtigheid te bekomen."

Op het veld beslechtten de Luikenaars de partij in de tweede helft in hun voordeel (0-3). Standard staat door de zege tweede in groep G met vijf punten. Leider Ajax telt 10 punten en is al gekwalificeerd voor de volgende ronde. Celta de Vigo heeft net als de Rouches vijf punten. Panathinaikos blijft achter met één punt. De eerste twee teams van de groep plaatsen zich voor de volgende ronde.

bron: Belga