Anderlecht eert zondag zijn helden voor de wedstrijd tegen Oostende

door
Belga
Leestijd 1 min.

Anderlecht zal zondag voor de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (18u00) op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League verschillende (oud-)spelers in de bloemetjes zetten. Dat laten de Brusselaars weten in een persbericht. "We zullen eerst met één minuut applaus afscheid nemen van oud-spelers Jean Trappeniers en Martin Lippens die ons deze week ontvallen zijn", kondigde de club aan. "Vervolgens zullen we Silvio Proto danken voor de mooie jaren bij RSC Anderlecht en ten slotte brengt de RSCA Familie hulde aan het clubrecord van speler van de eeuw Paul Van Himst en de evenaring door Olivier Deschacht die gisteren, net als Paul Van Himst, zijn 566ste wedstrijd paars-wit speelde."

Trappeniers (74) en Lippens (82) stierven beiden woensdag. Beide spelers verzamelden met Anderlecht verschillende titels in de jaren '60.

Silvio Proto, op dit moment aan de slag bij tegenstander KV Oostende, wordt in de bloemetjes gezet om "hem te bedanken voor de mooie jaren bij Anderlecht". Verschillende supportersclubs hebben ook tifo's gemaakt ter ere van Proto.

Ten slotte eert Anderlecht "speler van de eeuw" Paul Van Himst en Olivier Deschacht. Deschacht speelde in de Europa League zijn 566e wedstrijd voor paars-wit, een evenaring van het record van Van Himst.

De club vraagt zijn supporters om tien minuten voor de aftrap al aanwezig te zijn en zo de huldigingen te ondersteunen.

bron: Belga