POLL: Is het decolleté volgens jou passé?

Kim Kardashian showt haar decolleté
AFP / A. Weiss

Slecht nieuws voor alle Kim Kardashian-lovers en borstenmannen: een decolleté is niet langer hip. Dat schrijft de Britse Vogue. Vrouwelijke beroemdheden zouden de commentaren op hun pronte boezem beu zijn. 

De voorbije jaren flaneerden sterren steevast met duizelingwekkende decolletés op de rode loper, maar tegenwoordig pronken ze nog maar weinig met hun buste. “De tijd van het decolleté is voorbij”, besluit de Vogue.

Sociale media

Volgens de modebijbel hebben we deze ommezwaai te danken aan sociale media. Styliste Elizabeth Saltzman vertelt dat als een actrice een foto deelt op Instagram en ze toevallig een diep uitgesneden top draagt, ze gegarandeerd overspoeld wordt met reacties over haar borsten. “In negen op de tien gevallen wordt ze daarover aangesproken. Dat is niet gezond, maar ronduit eng”, vindt Saltzman.

Comfort boven sexy

Daarnaast kiezen vrouwen ook steeds vaker voor een comfortabele bh in plaats van een sexy outfit. Dat merkt de lingeriesector ook. Zo is de verkoop van push-ups de laatste maanden met 19% gedaald.

Dat het decolleté naar de noorderzon verdwenen is, betekent nog niet dat vrouwen zich preuts kleden. Zo wordt er vaker gekozen voor een ontblote schouder, een diepe split of een blote buik.