Mannen met een 'dad bod' leven langer

Mannen die na de geboorte van hun kinderen enkele kilo's bijkomen, hebben een sterker immuunsysteem en leven langer. Ze zijn ook aantrekkelijker voor vrouwen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Ietwat gezette mannen, haal opgerust adem en laat die pens hangen, want volgens een professor antropologie aan de universiteit van Yale zijn jullie kansen op een lang leven groter dan die van je magere vriend. Dat schrijft Richard Bribiescas in zijn nieuw boek 'How Men Age: What Evolution Reveals About Male Health and Mortality'.

Naarmate mannen meer kaarsen op verjaardagstaart moeten steken, verlaagt het testosteronniveau in hun lichaam. Ze verliezen daardoor aan spiermassa en komen wat kilootjes bij. Dat extra gewicht zou de kans op hartaanvallen en prostaatkanker verkleinen.

De verklaring achter oude, sexy mannen

"De verandering in de lichaamsbouw helpt de man om te overleven", zegt de professor. "Het kan hypothetisch gezien ook een hormonale situatie creëren die vaderlijk gedrag ondersteunt."

Een bijkomende voordeel is dat oudere vaders met een kleine overhang ook aantrekkelijk zijn in de ogen van vrouwen. Op latere leeftijd kleine pagadders krijgen wordt aanzien als een teken van viriliteit.