Twee ongevallen met vrachtwagens in nacht van woensdag op donderdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de nacht van woensdag op donderdag gebeurden twee ongevallen met vrachtwagens, op het knooppunt Antwerpen-Oost en in Strombeek-Bever, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het eerste vrachtwagenongeval gebeurde iets voor 1.00 uur, op het knooppunt Antwerpen-Oost. De lus van de E313 uit Hasselt naar de Antwerpse ring richting Gent raakte volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen. Die was geladen met graanzakken en moest eerst leeggehaald worden alvorens de takelwerken konden starten. Tegen iets voor 4.30 uur was de weg weer vrijgemaakt.

Rond 2.30 uur vond er een tweede ongeval plaats waarbij een vrachtwagen betrokken was in Strombeek-Bever, op de lus van de Brusselse ring naar de A12 richting Antwerpen. De lus is volledig versperd omdat de vrachtwagen in schaar ligt, waardoor het verkeer van de binnen- en buitenring de A12 richting Antwerpen niet kan oprijden. Wie vanuit Brussel naar Antwerpen wil geraken, kan dat enkel via de E19.

"Door een scheur in de brandstoftank van de vrachtwagen, moet de brandstof op het wegdek nog verwijderd worden. Hoe lang de lus nog versperd zal zijn, is momenteel niet duidelijk", aldus Peter Bruyninckx.

bron: Belga