Nederlandse snelwegpolitie verdwijnt dit jaar

Aan het einde van dit jaar wordt de snelwegpolitie in Nederland afgeschaft. Dat meldt RTL Nieuws donderdag op basis van bronnen. De snelwegpolitie bestaat uit 20 agenten die beschikken over acht snelle wagens, waarvan de helft onopvallend. Al die auto’s hebben geijkte meetapparatuur en de agenten zijn speciaal getraind. Zij gaan op in een grotere afdeling waardoor ze ook kunnen worden ingezet op surveillance op stations of patrouilles op het water.
De Tweede Kamer heeft inmiddels al opheldering gevraagd over het bericht dat de snelwegpolitie verdwijnt. Het gaat om twintig man van de Landelijke Eenheid van de politie die met snelle auto’s zogeheten verkeershufters op de snelweg aanpakt. “De VVD wil meer tekst en uitleg”, zei Barbara Visser in een debat met minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) in de Tweede Kamer. Ook PvdA, CDA en PVV willen weten hoe het precies zit. CDA’er Martijn van Helvert wil dat Schultz hier “hard stelling tegen neemt”.
Volgens Schultz wil het ministerie van Veiligheid en Justitie de aanpak van verkeershufters “op een andere manier organiseren”. Het is de intentie om met de nieuwe organisatie tot meer aanhoudingen te komen. Het besluit is nog niet officieel naar buiten gebracht.

Bron: Belga