Europa League - Standard doet gouden zaak met zege bij Panathinaikos

Standard heeft donderdagavond op de vierde speeldag van de Europa League een 0-3 zege geboekt op het veld van Panathinaikos. In de tweede helft maakten de Rouches dankzij goals van Cissé en Belfodil (2x) het verschil. Standard klimt in de stand in groep G zo naar de tweede plaats, met evenveel punten als Celta de Vigo. Panathinaikos en Standard beperkten zich in de eerste helft vooral tot aftasten. Een bedrijvige Mpoku (ex-Standard) toonde zich bij de thuisploeg, terwijl Orlando Sa de grootste Luikse kans op Panathinaikos-doelman Steele trapte.

Na de pauze was opnieuw Mpoku gevaarlijk bij Panathinaikos. Het jeugdproduct van de Rouches zag zijn vrijschop op de lat uiteenspatten. Aan de overkant ging Standard heel wat beter om met zijn mogelijkheden. Op het uur vloerde Cissé met een knap afstandsschot de Panathinaikos-goalie. Belfodil maakte met twee late treffers (77. en 90.+3) het Luikse feestje helemaal compleet.

In de andere wedstrijd in groep G won Ajax met 3-2 van het Celta de Vigo van Théo Bongonda. Onze landgenoot speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers en liet in de openingsfase een grote kans onbenut. Dolberg (42.), Ziyech (68.) en Younes (72.) zorgden voor de Amsterdamse doelpunten, Guidetti (79.) en Aspas (86.) scoorden voor Vigo. Ajax heeft dankzij de zege tien punten en is daarmee al zeker van Europese overwintering. Standard en Celta de Vigo volgen met vijf punten, Panathinaikos blijft achter met één punt.