Europa League - René Weiler heeft altijd in kwaliteiten Stanciu geloofd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Anderlecht-trainer René Weiler blikte tevreden terug op de ruime 6-1 zege van zijn team tegen Mainz donderdag op de vierde speeldag van de Europa League. "Deze overwinning zal de hele groep vertrouwen geven." Vooral de prestatie van Nicolae Stanciu, die zijn eerste twee goals maakte in paars-witte loondienst, stemde Weiler tevreden. "Ik heb altijd in hem geloofd", aldus de 43-jarige Zwitser. "Ik ben tevreden voor hem dat hij eindelijk de weg naar doel heeft gevonden, dat zal hem vertrouwen geven. Maar het geeft iedereen een boost om op deze manier te reageren na de wanprestatie van afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren. We hebben tegen Mainz op de goede momenten gescoord en geen goal geslikt als we het moeilijk hadden. Onze verdediging heeft sterk gespeeld tegen een tegenstander van het niveau van Mainz."

Niet alleen Stanciu heeft tegen de Duitsers goede punten gescoord bij Weiler. "Chipciu speelde sterk tot aan zijn wissel op het uur, en in de verdediging waren Deschacht en Kara belangrijk met hun ervaring en uitstraling. Ook een pluim voor Teodorczyk, die negentig minuten gewerkt heeft voor de ploeg."

De blik van Weiler is nu al gericht naar komende zondag, wanneer Oostende op bezoek komt in Brussel. "De ene match is de andere niet", voorspelt de Zwitser. "Het zal opnieuw een lastig duel worden. We zullen scherp moeten zijn want Oostende is een team in vorm dat zoals iedereen tegen ons wil winnen."

bron: Belga