Europa League - Racing Genk verliest spektakelmatch in Bilbao

Racing Genk heeft donderdagavond op de vierde speeldag van de groepsfase van de Europa League een 5-3 nederlaag geleden bij Athletic Bilbao. Aritz Aduriz was de man van de match met vijf goals. Hij is de eerste speler ooit die vijf keer scoort in een Europa League-duel. Voor Genk scoorden Bailey, Ndidi en Susic in de doelpuntenkermis. Athletic Bilbao begon de partij het best en Aduriz bracht de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong. Aduriz, vorig seizoen al topschutter van de Europa League, profiteerde van getalm van Genk-doelman Bizot om de bal tussen zijn benen te spelen. Genk was al vroeg op achtervolgen aangewezen. De Limburgers voetbalden aardig mee met de Spaanse subtopper, maar kregen na 24 minuten een tweede opdoffer te verwerken. Castagne legde Muniain neer in de zestien en Aduriz zette de strafschop feilloos om: 2-0. Genk was nu helemaal wakker en reageerde vier minuten later. Pozuelo bediende in het centrum Bailey, die Athletic-doelman Herrerin het nakijken gaf: 2-1. Bilbao bleef echter ook dreigen en na een fout van Colley maakte Aduriz op slag van rust, opnieuw vanop de stip, zijn derde goal van de avond, een zuivere hattrick.

Ook na de pauze bleven de Genkenaars de evenknie van hun Baskische tegenstrevers. Na nauwelijks vijf minuten knikte Ndidi een voorzet van Buffel hard tegen de touwen: 3-2. De wedstrijd golfde goed op en af, maar het was toch weer Bilbao dat scoorde. Wie anders dan Aduriz vlamde na 74 minuten met zijn vierde de 4-2 op het bord. Genk leek in de touwen te liggen, maar niets bleek minder waar. Vijf minuten na de 4-2 tikte Susic, na een knappe dribbel van Bailey, de 4-3 voorbij Herrerin. De troepen van Peter Maes knokten nog voor een gelijkmaker, maar die viel niet meer uit de lucht. Aan de overkant legde opnieuw Aduriz, opnieuw vanop de stip, drie minuten in blessuretijd de eindstand vast.

In de andere wedstrijd in groep F speelden Sassuolo en Rapid Wenen 2-2 gelijk. Genk en Bilbao (beiden 6 punten) gaan zo aan de leiding in de groep, gevolgd door Sassuolo en Rapid Wenen (beiden 5 punten).