Drie doden bij reeks aanvallen in zuiden van Thailand

Drie doden bij reeks aanvallen in zuiden van Thailand

Bij een reeks aanvallen in de erg onrustige zuidelijke provincies van Thailand zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie mensen vermoord, waaronder een soldaat. Dat meldden lokale media. Twee veiligheidsagenten kwamen om nadat er brand werd gesticht in een autoshowroom in de provincie Songkhla, zo meldde Manager Online. In hoofdplaats Songkhla raakten twee mensen gewond bij een bomontploffing aan een bankautomaat.
In de provincie Pattani werd een soldaat gedood toen vier schutters het vuur openden op een militaire basis, zo berichtte de website Khaosod. In de hoofdstad Pattani raakten twee brandweerlui gewond toen ze hulp boden nadat een bom ontplofte door een brandstichting in een nachtwinkel. Volgens Khaosod zijn de Thaise regeringsleden momenteel in Pattani om er met de religieuze leiders over vrede te praten.
Volgens de speciale veiligheidseenheid voor het zuiden van Thailand behoren de daders tot separatistische groeperingen in de regio.
Sinds 2004 probeert een opstandelingenbeweging een onafhankelijke staat te bewerkstelligen in de drie zuidelijke provincies waarin voornamelijk moslims wonen. Daarbij zijn al meer dan 6.500 doden en 11.000 gewonden gevallen.

bron: Belga