Chicago Cubs mag voor het eerst sinds 1908 aan het feest

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chicago Cubs heeft gisteren de 112e editie van de World Series, de finale van de Major League Baseball (MLB), gewonnen. In het zevende en beslissende duel in de finale haalden de Cubs het met 7-8 op bezoek bij Cleveland Indians. Het werd een ware thriller in Cleveland. Chicago nam de beste start na een homerun van Dexter Fowler in de eerste inning, daarna liep het team zelfs uit tot 1-5. Maar de achtste inning werd de bezoekers noodlottig. Rajaj Davis sloeg voor de Indians met een homerun twee punten binnen en trok de stand gelijk tot 6-6. Nadat er in de slagbeurt niet werd gescoord was verlenging noodzakelijk. Daarin sloeg Chicago toe, scoorde twee punten en verdedigde die voorsprong succesvol.

Voor Chicago Cubs is het een titel na een onwaarschijnlijke remonte in de finale. Afgelopen weekend keken ze zelfs tegen een 3-1 achterstand aan in de onderlinge duels, waardoor de Indians op één zege van de titel kwamen. De Cubs speelden dus met het mes op de keel, maar een reeks van drie zeges op een rij zorgde toch voor de eerste titel sinds 1908. Daarmee kwam er een einde aan de 'Curse of the Billy Goat', de vloek uitgesproken door Billy Sianis in 1945 omdat zijn geit uit het stadion van Wrigley Field werd gezet.

Vorig seizoen ging de titel naar de Kansas City Royals. Zij rekenden in de finale af met de New York Mets (4-1). Cleveland Indians wacht sinds 1948 op de titel. Indians is nu het team dat al het langst wacht op een titel.

bron: Belga