Advocatuur noemt uitspraken Francken in dossier Syrisch gezin smakeloos

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Orde van Vlaamse Balies, de vereniging van Vlaamse advocaten, vindt de uitspraken van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken in de zaak rond een visum voor een Syrisch gezin smakeloos. Een familie uit Namen wil een Syrisch gezin met twee kinderen naar ons land halen, maar slaagt er niet in een visum te krijgen voor de Syriërs. De staatssecretaris werd intussen veroordeeld tot een dwangsom van 4.000 euro per dag dat het visum wordt geweigerd. Het kabinet kreeg al een deurwaarder op bezoek, die dreigde desnoods het meubilair in beslag te nemen, maar Francken wacht een vonnis in beroep af.

"Met of zonder meubelen, we werken voort", grapte de N-VA'er daarover gisteren op zijn Facebookpagina, onder een foto van een lege kamer. "Mijn team en ik kunnen trouwens altijd politiek asiel aanvragen op het kabinet van mijn goede collega en vriend Jan Jambon."

De Orde vindt die communicatie smakeloos. "Iedereen heeft het recht om procedures te voeren die hij meent te moeten voeren. Dat is een fundamenteel recht en een basis van onze rechtsstaat", zegt voorzitter Dominique Matthys. "Alleen vertegenwoordigt Theo Francken de overheid en schenden zijn uitspraken of zijn Facebookberichten over dat dossier op zijn zachts gezegd de sereniteit en dat vinden wij bijzonder spijtig."

bron: Belga