Anderlecht poetst blazoen op in Europa

Anderlecht heeft zich herpakt na de wanprestatie op bezoek bij Waasland-Beveren. Op de vierde speeldag van de Europa League haalde paars-wit de sloophamer boven tegen de Duitse middenmoter Mainz 05: 6-1.
Maarten

Na de blamage op de Freethiel, waar Anderlecht afgelopen weekend onderuitging tegen tien thuisspelers, wijzigde René Weiler zijn elftal op twee plaatsen. De Zwitserse trainer dropte Kara en Chipciu opnieuw in de basis, waardoor Capel en Nuytinck naar de bank verdwenen.

Deschacht mocht ook zijn opwachting maken, goed voor zijn 566ste officiële wedstrijd voor Anderlecht. De blonde verdediger evenaart zo het record van viervoudige Gouden Schoen Paul Van Himst.

Eindelijk Stanciu

Toch was het niet Deschacht, maar Stanciu (foto) die de aandacht naar zich toe zoog in de eerste helft. De verguisde Roemeense recordaankoop scoorde na tien minuten zijn allereerste doelpunt voor Anderlecht, al was er wat geluk mee gemoeid. De spelmaker zag een mislukte voorzet in doel dwarrelen.

Vijf minuten later stond het alweer gelijk toen De Blasis na slecht verdedigen van dichtbij de 1-1 kon binnentrappen. Nog voor de rust haalde Stanciu opnieuw zijn gram, zij het deze keer met iets meer glans. De Roemeen rondde een mooie tegenaanval af met een schot net naast de paal.

Op het uur verdubbelde Tielemans de paars-witte voorsprong, al speelde Anderlecht daarna nog met vuur. Enkel omdat het vizier van de Mainz-spitsen slecht stond afgesteld kon de thuisploeg in de slotfase de score verder opdrijven. De onvermijdelijke Teodorczyk pikte nog twee goaltjes mee, terwijl ook invaller Bruno zijn duit in het zakje deed.

Saint-Etienne

In het andere duel in groep C ging Saint-Etienne met 1-2 winnen op het veld van Qabala. Anderlecht deelt zo voorlopig de leiding met de Fransen, die op de slotspeeldag nog naar het Astridpark komen.