Kwalif. EK handbal 2018 (m) - Red Wolves gaan onderuit in Noorwegen

De Belgische nationale handbalploeg bij de mannen heeft woensdag niet kunnen stunten op bezoek bij Noorwegen (EHF 11). België (EHF 34) verloor met 35-26 (rust: 20-14) in zijn eerste wedstrijd van de tweede voorronde voor het EK 2018 in Kroatië. Tegen de nummer vier van het voorbije EK moesten de Belgen de wet van de sterkste ondergaan, nadat ze de eerste 10 minuten goed weerwerk hadden geboden (7-5). Daarna drukten de Noren door, met een kloof van zes punten bij de rust als gevolg. In de tweede helft konden de Red Wolves het verschil beperken tot negen punten. Bij België waren Damian Kedziora (6) en Tom Robyns (5) het meest trefzeker.

Zondag ontvangen de Red Wolves in Luik wereldkampioen Frankrijk (EHF 1). Litouwen (EHF 22) is de derde tegenstander in de groep van de Belgen. De eerste twee van elke groep en de beste derde stoten door naar het EK, dat van 12 tot 28 januari 2018 in Kroatië wordt gespeeld.