FIBA Europe Cup - Bergen gaat nipt onderuit tegen Bonn

Bergen heeft woensdag zijn tweede wedstrijd in groep C van de FIBA Europe Cup met 77-75 (17-20, 29-21, 14-18 en 17-16) verloren op het parket van het Duitse Bonn. De Henegouwers openden sterk in de Telekom Dome, maar konden een goed openingskwart niet doortrekken tot aan de rust (46-41). Bergen was in het derde kwart foutloos vanaf de vrijworplijn en ging dankzij enkele driepunters met slechts één punt achterstand het slotkwart in. Daarin hielden beide teams gelijke tred, maar het was de thuisploeg die met de zege aan de haal ging. Op een handvol seconden van het laatste fluitsignaal liet Tre Demps, topschutter met 17 punten, met een gemiste jump shot de zege liggen voor Bergen.

Bonn gaat aan de leiding in groep C. Met twee zeges in evenveel wedstrijden tellen de Duitsers vier punten. Södertälje heeft drie punten, Bergen verloor zijn twee wedstrijden en is derde en laatste met twee punten.

Volgende week dinsdag (8 november) neemt Bergen het in Henegouwen op tegen het Zweedse Södertälje Kings, dat in de heenwedstrijd met 80-68 te sterk bleek.