Apache heeft doel crowdfunding al bereikt

Nieuwswebsite Apache heeft in sneltempo het beoogde streefdoel van de crowdfunding – 50.000 euro – bereikt. De campagne werd opgezet nadat de site werd aangeklaagd voor een reeks artikels over bouwprojecten aan de Antwerpse Tunnelplaats Vorige maand raakte bekend dat Joeri Dillen, voormalig Antwerps kabinetchef van Bart De Wever (N-VA), een voorlopige schadevergoeding eist van 100.000 euro van twee journalisten en de verantwoordelijke uitgever voor een reeks kritische artikels over Antwerpse vastgoedprojecten. Bouwpromotor Land Invest eist van dezelfde mensen en de hoofdredacteur 250.000 euro en een verwijdering van de artikels.

De site startte daarop een crowdfundingcampagne, die intussen 54.000 euro heeft opgebracht. Met dat geld wil de redactie niet enkel de juridische kosten dragen, maar ook nog meer inzetten op onderzoeksjournalistiek. Daarom wordt nu zelfs een extra journalist aangeworven. “De vacature verschijnt eerstdaags. Blijft de teller lopen, dan kunnen we de komende maanden misschien nog een stap verder gaan”, schrijft de redactie.

Op 7 februari wordt met De Nacht van Apache nog een benefiet georganiseerd in de Antwerpse zaal De Roma. Daar zullen onder meer Alex Agnew, Wim Helsen en Wannes Cappelle optreden.

bron: Belga