Veegt Club Brugge eindelijk Europese nul weg?

BELGA / B. FAHY

Na de pijnlijke 0 op 9 moet Club Brugge vanavond opnieuw aan de bak in de Champions League. Een Europese lente is héél ver weg, dus staat er in Porto vooral eer en euro’s op het spel.

Halverwege de poulefase telt de Belgische landskampioen in groep G al vier punten achterstand op de derde plaats, de eerste die recht geeft op Europees voetbal na Nieuwjaar. Op de vorige speeldag was het eerste puntje bijna binnen, maar een late strafschop deed de match alsnog kantelen in het voordeel van Porto.

Izquierdo

De Portugezen zijn vanavond in het Drakenstadion opnieuw de tegenstander, al genieten ze deze keer van het thuisvoordeel. Het belooft er voor Club dus niet gemakkelijker op te worden. Trainer Michel Preud’homme recupereert wel sterkhouder José Izquierdo, die sinds deze week opnieuw meetraint met de groep. De Colombiaan stond een maand aan de kant met een liesblessure en mist matchritme. Mogelijk spaart Preud’homme de vinnige flankaanvaller voor de topper van dit weekend tegen Racing Genk.

1,5 miljoen

De Club-trainer zegt al een heel seizoen dat de competitie primeert op de Champions League. Nu de tweede ronde zo goed als onbereikbaar is, geldt die stelling des te meer. De Brugse penningmeester hoopt ongetwijfeld wel op een goed resultaat. Een zege op het kampioenenbal brengt 1,5 miljoen euro in het laatje.

Stand in groep G

  1. Leicester City 9
  2. FC Kopenhagen 4
  3. FC Porto 4
  4. Club Brugge 0