Spaans autokerkhof neemt stieren aan als bewakers

Foto Pexels

Een Spaanse handelaar van oud ijzer heeft twee stieren gekocht als bescherming tegen dieven. “Het enige wat ik probeer te doen, is mijn eigendom beschermen”, aldus Emilio Cerveró.

De kranige oude man is de eigenaar van een autokerhof niet ver van Valencia, waarop sinds kort twee stieren vrij rondlopen. De dieren moeten hem beschermen tegen dieven, die steeds vaker de weg naar zijn terrein vinden.

Vroeger stond er een hoge muur rond het domein van Emilio, maar na de aanleg van een rond punt moest de zakenman dat deels vervangen door een ijzeren hek. Sindsdien knippen dieven vaak de draad door om lampen, onderdelen of een reservewiel te stelen.

Bij de diefstallen lokten de misdadigers de bewakingshonden naar buiten, waarna de beesten vaak onder auto’s verzeild geraakten. Emilio verloor zo al vier dieren en besloot dan maar om zich twee stieren aan te schaffen.

“De dieren kunnen vrij rondlopen op het terrein en ik hoop dat ze hun job goed doen”, legt Cerveró uit aan La Sexta. “Het enige wat ik probeer te doen, is mijn eigendom beschermen.”