Veranda's Willems-Crelan wordt nieuwe ploeg Wout van Aert

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het nieuwe project rond Wout van Aert en oud-wielrenner Nick Nuyens ging al een tijdje over de lippen in wielerland en is dinsdag met een persbericht ook officieel op gang getrapt. Kopman is Wout van Aert, die nog drie veldrijders rond zich krijgt. Timothy Dupont is het uithangbord voor het team op de weg. Zowel Crelan, als Veranda's Willems hadden het voorbije seizoen een continentaal statuut, maar dankzij de fusie tussen de twee teams en de nodige financiële injecties krijgt het nieuwe team in januari een procontinentaal statuut, net als Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen-Baloise dat hebben. Ook Wallonie-Bruxelles krijgt volgend jaar wellicht dat statuut, zodat er vier Belgische teams op het op één na hoogste niveau komen.

De ploeg moet Wout van Aert de kans bieden om in de toekomst grotere koersen te rijden. Zo droomt hij van de Ronde van Vlaanderen, al blijft het veld de eerstkomende jaren wel zijn hoofddoel. Nick Nuyens en Chris Compagnie zijn de bezielers van het team, waarbij Veranda's Willems de hoofdsponsor blijft op de weg en Crelan hoofdsponsor is in het veld.

"Dankzij deze twee stevige partners met een hart voor het wielrennen hebben we dit unieke project kunnen uitbouwen", zegt sportief manager Nuyens. "Het is uniek omdat we als enige ploeg in het professionele wielrennen een heel jaar rond actief kunnen zijn op het hoogste niveau. Uniek ook omdat we met twee verschillende outfits zullen rijden. Enerzijds krijgen de veldrijders de gelegenheid om zich voor te bereiden op een hoger niveau, wat zich ongetwijfeld zal vertalen in meer power tijdens het veldritseizoen. Anderzijds krijgen jonge talenten de kans zich in een professionele omgeving rustig verder te ontwikkelen op de weg, waarbij aandacht wordt besteed aan alle aspecten van het wielrennen."

Van Aert krijgt in de veldritkern Tim Merlier, Stan Godrie en de jonge Jappe Jaspers naast zich. "Niels Albert zal onze crossers dagdagelijks met al zijn expertise bij staan", zegt Nuyens. "De focus van Van Aert blijft bij het veldrijden. De procontinentale status van het team biedt Van Aert alleen de mogelijkheid zijn grenzen op de weg af te tasten, ook in de topklassiekers. Van een switch naar de weg is absoluut geen sprake."

De wegkern bestaat uit twaalf renners. Snelle man Timothy Dupont moet voor de zegeruikers zorgen en zal daarin worden bijgestaan door Dries De Bondt, Sander Cordeel, Christophe Prémont, Aidis Kruopis, Stef Van Zummeren, Elias Van Breussegem, Huub Duyn, Gaetan Bille, Otto Vergaerde en neoprof Michael Goolaerts. Ook tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Stijn Devolder versterkt de jonge kern.

.

bron: Belga