Schietpartij in Marollen: nog minstens één verdachte opgespoord

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de schietpartij van zondagavond in de Brusselse Marollen is er nog minstens één verdachte op vrije voeten. Dat zegt het parket van Brussel. De schietpartij gebeurde om 23.15 uur in de Menslievendheidstraat. Eén verdachte werd al voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket ontkent noch bevestigt de informatie van de krant La Dernière Heure over de vrijlating van een verdachte. Zijn advocaat, Thibaut Colin, zegt dat zijn cliënt vrijgelaten werd maandagavond, maar dat de onderzoeksrechter hem in de loop van het onderzoek nog in verdenking kan stellen. Nog volgens La DH liep er al een Belgisch en Europees aanhoudingsbevel tegen een verdachte die opgespoord wordt. Het parket kon ook hier geen informatie over kwijt.

Ter herinnering: twee jongeren van 17 en 24 jaar werden zondagavond neergeschoten. Een van hen kreeg kogels in de arm en in de rechterbil. Hij was zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. Het parket van Brussel opende een onderzoek voor poging tot moord. Het zou om een ruzie gegaan hebben tussen twee groepen jongeren.

Het parket meldde maandag dat twee verdachten werden opgepakt. Er werd ook een huiszoeking uitgevoerd in het gebouw waar een verdachte uit naar buiten kwam. De politie vond er drugs en materiaal om drugs te verkopen. La DH weet dat de drugs in de kelder van het gebouw werden gevonden en niet ten huize van de verdachte. De jongeman was geen onbekende voor de politie.

bron: Belga