Race Witte Huis – Clinton kreeg vragen van debatten tijdens voorverkiezingen op voorhand

Race Witte Huis - Clinton kreeg vragen van debatten tijdens voorverkiezingen op voorhand
Race Witte Huis - Clinton kreeg vragen van debatten tijdens voorverkiezingen op voorhand

Hillary Clinton kreeg enkele vragen die haar tijdens de debatten van de voorverkiezingen gesteld zouden worden op voorhand, zo werd maandag onthuld in e-mails die WikiLeaks vrijgaf. In een van de vrijgegeven e-mails richt de huidige interim-voorzitter van de Democratische partij, Donna Brazile, zich tot John Podesta en Jennifer Palmieri, respectievelijk Clintons campagnevoorzitter en communicatiedirectrice.
De e-mail werd verstuurd op 5 maart, aan de vooravond van een debat in de noordelijke stad Flint, die met zijn door lood vervuilde water symbool is geworden voor de sociale onrechtvaardigheid in de Verenigde Staten. “Een van de vragen die gesteld zullen worden zal van een vrouw komen met huiduitslag”, waarschuwde Brazile, die toen als politiek commentator werkte voor CNN. “Haar familie werd vergiftigd en ze zal aan Hillary vragen wat ze voor de mensen van Flint zou kunnen doen als ze president werd”, aldus Brazile. Tijdens het debat de volgende dag kreeg Clinton inderdaad een vraag van een vrouw met huiduitslag, al stelde ze een andere vraag.
In een andere mail die onlangs al onthuld werd schreef Brazile dat ze “zo nu en dan vragen op voorhand krijgt”, en laat ze doorschemeren dat Clinton mogelijk een vraag zou krijgen over de doodstraf.
Brazile nam verlof bij CNN toen ze interim-voorzitster van de Democratische partij werd, en de zender liet maandag weten het ontslag van Brazile te hebben aanvaard.

Bron: Belga