Meer dan tweehonderd betogers aan Marokkaanse ambassade in Brussel voor Mohcine Fikri

Meer dan tweehonderd manifestanten hebben dinsdagnamiddag betoogd voor de Marokkaanse ambassade in Etterbeek voor Mohcine Fikri, de visverkoper die vrijdag in Marokko verbrijzeld werd in een vuilniswagen toen hij vis probeerde te recupereren die in beslag was genomen door de politie. De politie van de zone Montgomery zegt dat er geen incidenten waren. De betogers zwaaiden met vlaggen en zongen voor Mohcine Fikri, die zondag begraven werd. Ook in Marokko waren er al grote betogingen om te eisen dat de omstandigheden van zijn overlijden opgehelderd worden.
Het Marokkaanse gerecht maakte dinsdag bekend dat elf verdachten voor de onderzoeksrechter werden geleid voor valsheid in openbare geschriften en onopzettelijke doodslag. Volgens het persbericht van het gerecht gaat het om twee politieagenten, de vertegenwoordiger van de maritieme visserij, het diensthoofd van de rijksdienst maritieme visserij en de geneesheer-directeur van de dienst diergeneeskunde.
Het onderzoek bracht al aan het licht dat het slachtoffer op geen enkele manier agressief was. Dat wijst erop dat het om onopzettelijke doodslag gaat.

bron: Belga