DVV Trofee - Koppenbergcross - Verschueren klopt wereldkampioene De Jong

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jolien Verschueren heeft voor het tweede jaar op rij de Koppenbergcross op haar palmares gebracht. Na een spannende strijd tussen haar en wereldkampioene Thalita de Jong trok Verschueren aan het langste eind in de sprint bergop. De Nederlandse Sophie de Boer vervolledigde het podium. De wedstrijd op en rond de Koppenberg werd een duel tussen de Nederlandse wereldkampioene Thalita de Jong en onze landgenote Jolien Verschueren, kind van de streek en thuis op de bult van Melden.

In de eerste ronde al nam De Jong de kop van de wedstrijd, maar grote verschillen werden nog niet opgetekend en bij de eerste passage aan de finish telden we nog vijf à zes rensters vooraan. Het was De Jong die versnelde in de tweede ronde en afstand nam van de rest van het pak.

Achter haar volgde een groepje met Jolien Verschueren, de Luxemburgse Christine Majerus, Sophie De Boer en Sanne Cant. De Jong pakte snel zo'n 20 à 25 meter, maar zou Verschueren nog zien terugkeren halfweg de tweede ronde.

Het duo maakte er een spannende strijd van. De wereldkampioene toonde zich de betere op enkele technische en dalende stroken, Verschueren dichtte telkens weer het kloofje bergop. Pas helemaal op het eind, in de laatste 75 meter bergop, viel de beslissing en toonde Verschueren zich de sterkste, voor het tweede jaar op rij en haalde ze het voor de Europese en wereldkampioene.

bron: Belga