Belangrijkste brandstofpijpleiding in VS afgesloten na dodelijke explosie

De belangrijkste brandstofpijpleiding in de Verenigde Staten is dinsdag in de staat Alabama afgesloten na een explosie en daaropvolgende brand, waarbij een dode en vijf gewonden zijn gevallen. Dat maakte de maatschappij Colonial bekend, die het netwerk uitbaat. Het ongeval gebeurde maandag in Shelby, toen een graafmachine de leiding raakte en een ontploffing veroorzaakte, aldus Colonial. Er viel één dode. Vijf gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen.
De hulpdiensten waren dinsdag nog steeds de brand aan het bestrijden die na de ontploffing is ontstaan. De brand omvatte dinsdag 13 hectare in het dunbevolkte gebied, aldus gouverneur Robert Bentley van Alabama.

Colonial is gevestigd in de deelstaat Georgia, in het zuiden van de VS, en beheert de belangrijkste pijpleiding van het land. Elke dag worden meer dan 2,4 miljoen vaten benzine, diesel, vliegtuigbrandstof en andere olieproducten door de leiding vervoerd. De installatie van 8.851 kilometer tussen Houston en de haven van New York levert aan 50 miljoen verbruikers. Dat de pijpleiding is afgesloten, heeft een onmiddellijke impact op de olie- en brandstofprijzen, die omhoog gingen.

Bron: Belga