Zo haal je meer uit je parfum

AFP / S. Jennings

Parfum opspuiten is doorgaans de finishing touch van ons dagelijkse ochtendritueel, bedoeld om de neusgaten van onze medemens doorheen de dag te trakteren op een zo aangenaam mogelijke ervaring. Met deze vijf tips haal je nog meer uit je dure flacon.

1. Spuit parfum op je navel

De ‘klassieke’ aanpak is om parfum te spuiten aan de binnenkant van je polsen en in de nek, omdat je daar je hartslag het best kan voelen. De lichaamswarmte die daarmee gepaard gaat helpt om de verspreiding van het geurtje te verbeteren, maar er zijn nog andere lichaamsdelen die aanbeveling verdienen. Een daarvan is je navel, een trucje waar beroemdheden als Adriana Lima en Liv Tyler bij zweren. De vorm van je navel vormt als het ware een natuurlijke bewaarplaats voor je parfum, terwijl je eigen lichaamswarmte ervoor zorgt dat de geur gelijkmatig over je lichaam verspreid wordt.

2. Probeer je andere gewrichten eens

Ook hier geldt: hoe meer warmte, hoe beter. Omdat je gewrichten doorheen de dag voortdurend in beweging zijn, ligt de temperatuur aan de binnenkant van je ellebogen en je knieën doorgaans iets hoger. Net als je navel dus een ideaal ‘lanceerplatform’ voor je parfum.

3. Geef je haarborstel een geurshot

Deze tip is vooral bedoeld voor vrouwen (of mannen) die gezegend zijn met weelderige lokken. Voor een heerlijk geurende haarbos spuit je ’s ochtends een beetje parfum op je haarborstel of kam. Telkens je in de loop van de dag met je haren wappert, verspreid je een aangenaam aroma om je heen.

4. Niet wrijven!

Een veelgemaakte fout is om je polsen tegen elkaar te wrijven nadat je ze van een shot reukwater hebt voorzien. Door te wrijven breek je het parfum als het ware af, wat zonde is van het geld. Verstandiger is om je parfum gewoon te laten opdrogen op je huid.

5. Less is more

We kennen ze allemaal, mensen die enkel als wandelende parfumwinkel de deur uitkomen. Zoals voor veel dingen in het leven geldt ook voor parfum dat overdaad schaadt. Een paar druppels volstaan ruimschoots om lekker geurend de dag door te komen.