Rode Ridder ruilt paard in voor motor

Belga / K. Van Accom

Na het succes van Amoras, de spin-off van Suske en Wiske, wordt nu ook de Rode Ridder in een modern jasje gestoken. Dat kondigt Johan De Smedt van Standaard Uitgeverij vandaag aan in De Morgen.

The Wolfpack, een groep anonieme, maar bekende stripmakers, zal het erfgoed van de uitgeverij nieuw leven inblazen. De Rode Ridder mag de spits afbijten.

Illustrator Stedho is de enige maker uit The Wolfpack die voorlopig bekend is. In zijn versie zal De Rode Ridder zich in een hedendaagse context afspelen en zit de Ridder dus niet langer op een paard, maar op een motor. Eind 2017 verschijnt het eerste album in deze reeks.

Amoras, dat zich afspeelt in het jaar 2047, kon in eerste instantie op weinig goedkeuring in het wereldje rekenen. Ongetwijfeld zullen sommigen ook minachtend reageren op de Rode Ridder op een motor. Maar dat laat De Smedt niet aan zijn hart komen. “Laten we nu alsjeblief even weggaan van het conservatieve ideeëngoed en jonge stripmakers hun ding laten doen. Dit is geen bedreiging voor de originele reeks, het is een verbreding ervan.”