FIFA 17 is verboden in Myanmar

Foto Pexels

Gamers in Myanmar krijgen geen toegang tot producten van game-ontwikkelaar EA, waaronder FIFA 17. De ban op de videospelletjes is het gevolg van een Amerikaanse boycot van het land.

Gepassioneerde gamers in Myanmar zijn woedend. Al sinds begin september krijgen ze de boodschap ‘Acces Denied’ te zien telkens ze het platform van EA willen openen. Origin, zoals het platform heet, ging offline in het land nadat de Verenigde Staten bijkomende economische sancties tegen Myanmar afkondigde.

De extra sancties traden begin september in werking, maar de Amerikaanse overheid beslisten al op 7 oktober om ze opnieuw af te zwakken. Andere Amerikaanse gameprogramma’s werken opnieuw, maar EA blijft geblokkeerd. Tot grote frustratie van de gamers.

“Ik heb honderden dollars gespendeerd aan het platform van EA”, getuigt een gebruiker op een forum van Reddit.” De gameontwikkelaar moet nog officieel reageren op de beschuldigingen, maar er komen ook al berichten binnen dat het platform ook in Iran nog steeds dienst weigert.