Zacht herfstweer blijft niet duren

Maandagnamiddag blijft de herfstzon aangenaam schijnen. Het is bovendien erg zacht voor de tijd van het jaar, met maxima van 12 graden in de Hoge Venen tot 17 graden in de rest van het land, bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Maandagavond en -nacht krijgen we lichte bewolking met op veel plaatsen nevel. In Laag-België is er plaatselijk kans op dichte mistbanken. Het koelt flink af, met minima van -1 graad in de Hoge Venen tot 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Dinsdag start de dag met ochtendgrijs, die vooral in het westen van het land hardnekkig kan zijn. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het noorden, in het uiterste zuiden van het land blijft het wel relatief zonnig tot op het einde van de namiddag. De temperaturen blijven vrij zacht, met maxima tot 15 graden in het centrum van het land. Dinsdagavond is er kans op lichte regen of lokale buien, later op de nacht wordt het wisselend bewolkt vanaf het noorden. De minima schommelen tussen 2 graden in de Ardennen en 9 graden aan zee. De noordwestenwind waait zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig met rukwinden tot 45 km/u.

Woensdag krijgen we licht wisselvallig en bewolkt weer, met in de loop van de dag enkele buien in het noorden en oosten van het land. Elders blijft het overdag zo goed als droog. ’s Avonds en ’s nachts neemt de kans op buien overal toe. Het wordt ook een stuk frisser, met temperaturen tussen 5 en 11 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestwind.

Donderdag opnieuw wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral in het noorden kans op een bui. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden bij een zwakke tot matige westenwind. Vrijdag wordt zwaarbewolkt en winderig, met aan zee buien. De temperaturen blijven vrij fris. Ook in het weekend wordt het wisselvallig, met perioden van regen en buien. De maxima klimmen dan niet veel hoger dan 8 graden.

bron: Belga